Multe soiuri de parfumuri – Cunoașteți diferențele?

Se pare că de fiecare dată când soția mea și cu mine mergem la mall suntem mereu întrebați dacă vrem să încercăm cel mai recent parfum sau colonie de către o persoană frumos îmbrăcată. Uneori avem noroc și le evităm ocolind tejgheaua de produse cosmetice, dar de multe ori sunt staționate chiar la ușa din față a magazinului și nu există nicio scăpare. Bineînțeles că glumesc, chiar nu mă deranjează, dar m-a făcut să mă întreb care este diferența dintre parfum și parfum?

Am făcut puțină cercetare și am descoperit că mirosurile sunt clasificate în funcție de cât de mult parfum pur este în produsul final. Dar, înainte de a enumera aceste clasificări, trebuie să cunoști cele trei componente principale care compun parfumul tău preferat:

Miros – Acesta poate fi făcut din mulți compuși diferiți, unii naturali și alții sintetici și servește drept bază pentru produsul final. Adesea acestea sunt amestecuri foarte complexe de flori, fructe, condimente și chiar arome de animale. Experții cu înaltă calificare, cunoscuți sub numele de „nasuri”, sunt responsabili pentru inventarea acestor arome parfumate.

Fixative – Acestea sunt folosite pentru a menține mirosul stabil și ajută la prelungirea duratei de valabilitate a produsului.

Solvenți – Ajută la controlul creșterii bacteriene și menține consistența produsului pe toată durata de viață a parfumului. Alcoolul este cel mai comun parfumuri arabesti femei solvent folosit în produsele parfumate, deși există o tendință de a începe să se dezvolte parfumurile fără alcool.

Cantitatea de parfum pur folosită într-un produs este cea care determină clasificarea căreia îi aparține parfumul:

Produse parfumate obișnuite – Acestea sunt de obicei 1 până la 2% parfum pur. Produse precum loțiunea de mâini și de corp sau aftershave alcătuiesc acest grup.

Apa de colonie – Acest produs are intre 2 si 3 la suta parfum si este folosit pentru colonii pentru barbati si parfumuri mai usoare pentru femei.

Eau de Toilette – Eau de Toilette are între 5 și 20 la sută un parfum pur.

Apa de parfum – Aceste produse contin intre 10 si 30 la suta parfum.

Parfum – Cunoscut și sub denumirea de parfum, conține între 20 și 40% miros pur și fiind cel mai concentrat dintre parfumuri, este și cel mai scump. O picătură de parfum va merge mult și trebuie aplicată cu moderație.

Deci, acum știți care sunt diferențele dintre diferitele produse de parfum. Doar pentru distracție, data viitoare când ești abordat la mall s-ar putea să vrei să-i întrebi ce tip de produs promovează și să vezi dacă pot răspunde. Apropo, dacă încercați o probă, așteptați cel puțin 10 minute înainte de a lua o decizie de cumpărare pentru a oferi timp parfumului să reacționeze cu chimia corpului dumneavoastră. Este nevoie de cel puțin atât de mult pentru ca parfumul să se dezvolte pe deplin și îți vei face o idee mult mai bună despre cum va mirosi parfumul la tine.